Over ons

Algemeen

Onze handtherapeut geeft adviezen over hoe de handen het beste kunnen worden gebruikt bij dagelijkse activiteiten om klachten te voorkomen of te verminderen. Daartoe wordt eerst een diagnose gesteld, waarbij gebruik kan worden gemaakt van echografie. Zo nodig maakt zij een spalk of adviseert zij braces. Ook oefeningen en adviezen voor dagelijks ergonomisch handgebruik komen tijdens de behandeling aan bod. Indien gewenst of noodzakelijk wordt meegedacht in het realiseren van  individuele aanpassingen.

 

Onze hand-ergotherapeut Kerensa Douma is gecertificeerd CHT-NL. Klik hier voor meer informatie over onze medewerkers.

 

Handtherapie Harderwijk is voortgekomen uit Ergotherapiepraktijk Actief, ook bekend onder de naam Ergotherapie Harderwijk.

 

 


Vergoeding handtherapie

Hand-ergotherapie zit in de basisverzekering voor 10 uur per jaar, waarbij het eigen risico wordt aangesproken.  

 

Per 1 augustus 2022 werken wij contractvrij, dat betekent dat wij geen contracten meer afsluiten met de zorgverzekeraars. Onze visie op zorg is niet langer verenigbaar met de contracten die ons door de zorgverzekeraars worden aangeboden. De behandeling zal daardoor niet langer volledig worden vergoed, er dient rekening te worden gehouden met een eigen bijdrage.  De hoogte hiervan wisselt per zorgverzekering, informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar de details.

 

De facturering van de behandelingen wordt verzorgd door Infomedics.

 

Klik hier voor meer informatie over de tarieven die gehanteerd worden.